Hozzávalók:
40 deka finomliszt (BL55)
1 deciliter 2,8%-os tej
1,5 deciliter langyos víz
2 evőkanál étolaj
2 deka friss élesztő
2 mokkáskanál só
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk.
Az összes többi hozzávalót tálba tesszük és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt a tejjel együtt.
Addig dagasztjuk, amíg szép sima tésztát kapunk.
Ezután a bedagasztott tésztát tálba tesszük és letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, akkor 3-4 egyenlő darabra vágjuk és letakarva 15 percig pihentetjük.
Ezután megformázzuk. (a video linkjét lásd lentebb).
A formázás után sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és letakarva ismét a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, hosszanti irányban a képen látható módon éles késsel, vagy pengével bevagdaljuk.
Vízzel lekenjük, vagy lespricceljük és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
A sütő bekapcsolásakor egy kis tálba tegyünk vizet a sütő aljára.
A bagett formázásáról itt egy video
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: