Hudefinom

Bagett

Bagett_2

Hozzávalók:

40 deka finomliszt (BL55)

  1 deciliter 2,8%-os tej

1,5 deciliter langyos víz

  2  evőkanál étolaj

  2 deka friss élesztő

  2 mokkáskanál só

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk.

Az összes többi hozzávalót tálba tesszük és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt a tejjel együtt.

Addig dagasztjuk,  amíg szép sima tésztát kapunk.

Ezután a bedagasztott tésztát tálba tesszük és letakarva duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, akkor 3-4 egyenlő darabra vágjuk és letakarva 15 percig pihentetjük.

Ezután megformázzuk. (a video linkjét lásd lentebb).

A formázás után sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és letakarva ismét a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, hosszanti irányban a képen látható módon éles késsel, vagy pengével bevagdaljuk.

Vízzel lekenjük, vagy lespricceljük és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

A sütő bekapcsolásakor egy kis tálba tegyünk vizet a sütő aljára.

A bagett formázásáról itt egy video

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!