Hudefinom

Sajtos pogácsa


    Sajtos pogácsa

Hozzávalók:

   50 deka finomliszt
    25 deka Rama margarin
    15 deka Trappista sajt (10 deka a tésztába, 5 deka a pogácsák tetejére)
      2 deka friss élesztő
      2 deka só
      5 evőkanál tej
      4 evőkanál tejföl
      1 mokkáskanál cukor
      1 tojás sárgája a kenéshez.

     
Elkészítés:

     A lisztet tálba tesszük. Hozzáadjuk a sót és a liszttel alaposan elkeverjük.
     Hozzádaraboljuk a margarint és a liszttel együtt elmorzsoljuk.
     Hozzátesszük még a lereszelt 10 deka sajtot és ezzel is elkeverjük.
     Hozzátesszük a tejfölt.
     Az élesztőt a tejben, a cukorral együtt felfuttatjuk és ezt is hozzáadjuk.
     
     Ha minden együtt van, akkor az egészet  kb 8-10 perc alatt jól gyúrjuk össze.
     Ezután formázzuk gömbölyűre és tegyük tálba, majd takarjuk le és kb.  fél óráig kelesszük.
     
     Miután a tészta megkelt, borítsuk lisztezett gyúródeszkára és nyújtsuk ki 5-6 milliméter vastagságúra.
    
    Közepes átmérőjű pogácsaszaggatóval szagassuk ki, majd a két  tenyerünk között sodorjuk kb. 2 centiméter magasra.
    
   Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük meg a tojás sárgájával, és minden  pogácsa tetejére tegyünk egy jó csipet reszelt sajtot.
  

Toljuk be a 200 fokra előmelegített sütőbe és 20-25 perc alatt süssük szép pirosra.

 

   Tipp: A pogácsák kiszaggatása után kimaradt tésztadarabokat gyúrjuk össze.Sodorjunk belőle kb 35 centiméter hosszú csíkot. Vágjuk három felé és hármas fonással fonjuk össze őket.Így kapunk egy fonott sajtos rúdat, melyet a pogácsákkal együtt kisüthetünk. (lásd a képen)

        

      
      





Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!